Czy łatwo jest o nową ofertę kuchni?


Po długich godzinach spędzonych w pracy nic tak nie relaksuje, jak chwila odpoczynku w otoczeniu znajomych okraszona dobrym przysmakiem i napojem. U nas przyjęło się raczej „wyjście na piwo” po pracy, podczas gdy w kulturze azjatyckiej pracownicy spędzają czas w swoim gronie w Plewiska restauracja. W Polsce jednak kultura żywieniowa również stoi na wysokim poziomie. Obiady dla amatora każdej kuchni świata nie są problemem nawet w mniejszych miejscowościach. A nawet jeśli, to nie stanowi problemu założyć odpowiedni biznes, który z pewnością przyniesie zyski. Nic nie jest bowiem tak zyskowne jak jedzenie. Trzeba jedynie wiedzieć, w jakim miejscu faktycznie będzie to się opłacać i czy mamy catering wystarczający do przeciwstawienia się ewentualnej konkurencji, a także co możemy takiego serwować, żeby nasza oferta stała się unikatowa. Dzisiaj popularne stały się food trucki czyli przydrożne budy na kółkach w której najczęściej serwuje się burgery lub frytki belgijskie. Oferty są oczywiście znacznie szersze i wiele firm ze znacznie bardziej wyszukaną żywnością inwestuje w food trucki. Stają się one sporą konkurencją dla jednego z największych pracodawców na świecie, a więc McDonald’s, który jednak wciąż cieszy się sporym uznaniem, zwłaszcza wśród najmłodszych.

zobacz także jak zorganizować Imprezy firmowe Poznań.